Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas 5 SD/MI Semester 1 & 2 PG dan Essay

Posted on

Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas 5 SD/MI Semester 1 & 2 PG dan Essay – Artikel ini membahas tentang contoh Soal Bahasa Inggris (IBI) Kelas 5, SD/MI, PG dan Essay, semester 1/2, tahun 2020-2021, sehingga kai juga melengkapi dengan kunci jawaban, pada pelajaran Bahasa Inggris.
Bahasa Inggris ,,,

This is one of the subjects that studies languages that are often heard in cyberspace and uses foreign languages to understand that it can use translation applications. This is also common in elementary school classes 1, 2, 3 to 6.

Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas 5 SD/MI Semester 1 & 2 PG dan Essay

Contoh Soal Pilihan Ganda:

I. Kerjakanlah soal di bawah ini!

1. Fatin has a good voice. She likes.
a. Skating
b. sing
c. ascend
d. dance
Answer: b
2. I want to clean the floor. I need.
a. water
b. bath soap
c. spoon
d. paper
Answer: a
3. If we want to save money, we can.
a. school
b. market
c. bank
d. household
Answer: c
4. I … record every Sunday.
a. Watch
b. read
c. to buy
d. research
Answer: a
5. My uncle … in the mosque.
a. to play
b. pray
c. watch
d. for cooking
Answer: b
6. Usually … 5 a.m.
a. sleep
b. Wake up
c. shower
d. breakfast
Answer: b
7. I always … after returning from school.
a. breakfast
b. lunch
c. dinner
d. dinner
Answer: b
8. My brother is taking a nap in.
a. Tomorrow
b. night
c. Good afternoon
d. night
Answer: c
9. After dinner. I looked at my watch. Now at nine I say.
a. Good morning
b. Good afternoon
c. Good night
d. Good night
Answer: d
10. Chelina … diary every night.
a. write
b. the cook
c. hour
d. to play
Answer: a
11. My father usually plants several trees. She likes.
a. for cooking
b. fish
c. gardening
d. a painting
Answer: c
12. Keanu takes a bath in.
a. bedroom
b. bathroom
c. kitchen
d. family room
Answer: b
13. We have to play dragon in.
a. way
b. field
c. garden
d. school
Answer: b
14. Nonik …. English every day.
a. study
b. write
c. listen up
d. hour
Answer: a
15. His hobby is … He reads a lot of books.
a. singing
b, write
c. read
d. to play
Answer: c
16. I … the floor every morning.
a. listen up
b. for cooking
c. sweeping
d. watch
Answer: c
17. We have breakfast at.
a. Tomorrow
b. Good afternoon
c. night
d. midnight
Answer: a
18. We can play soccer in.
a. court
b. terrace
c. field
d. bedroom
Answer: c
19. Nando must … camp.
a. ball
b. tent
c. clean
d. bat
Answer: b
20. We can climb.
a. mountain
b. House
c. school
d. Library
Answer: a
21. Putri likes to cook.
a. park
b. bathroom
c. the dining room
d. kitchen
Answer: d
22. We can.
a. way
b. House
c. Street
d. beach
Answer: d
23. Aldy and Aldo carry the ball and the racket. You want to play.
a. Table Tennis
b. soccer
c. basketball
d. volleyball
Answer: a
24. Morgan likes music. He is a pianist. He is playing.
a. guitar
b. piano
c. flute
d. violin
Answer: b
25. Henry’s hobby is philatelic. He likes to collect.
a. Story Book
b. stamp
c. car
d. picture
Answer: bContoh Soal Essay:

1. My hobby is reading story books
2. Tono plays marbles
3. Almira cooks at 5:20 a.m.
4. Reno usually comes home from school at 1:00 at night.
5. Amanda always sweeps the yard in the morning.
6. Rina’s hobby is dancing
7. Reading can enrich our knowledge
8. You play marbles on the lawn
9. Naomi takes a nap at two
10. Tina plays jump rope in the afternoon

Sumber Artikel: